Bright Arenal NL

NIEUW! LUXE DUPLEX-PENTHOUSE OP 200 METER VAN HET STRAND

Appartement ´Bright Arenal´ is een nieuw luxe duplex-penthouse met uitzicht op zee. Het bevindt zich op slechts 2 minuten lopen van het zandstrand El Arenal in Jávea. Het penthouse biedt alles dat je je kan wensen voor een heerlijke vakantie, zoals een groot overdekt terras op het zuidwesten, een ruime woonkamer, een moderne keuken met nieuwe apparatuur, 3 slaapkamers met 2 badkamers, 2 open terrassen om van de zon te genieten en een gemeenschappelijke tuin met zwembad. Er is WIFI, smart TV en airconditioning. Aangezien alles nieuw, modern en gezellig is hopen we dat je je snel thuis voelt.

Op de boulevard van het zandstrand is het altijd enorm gezellig met winkeltjes, marktkraampjes in de avond en restaurantjes waar je voor hele redelijke prijzen lekker kunt eten. Supermarkten, uitgaansgelegenheden, bakkers en niet te vergeten de swingende chiringuitos (strandtentjes): alles bevindt zich op loopafstand. Je kunt hier je vakantie doorbrengen zonder auto, maar voor wie toch met de auto wil komen is er een privé parkeerplaats in de garage van het appartementencomplex beschikbaar.

Indeling (194 m2):

Hal, keuken (kookplaat, oven, magnetron, koel-vriescombinatie, vaatwasmachine, wasmachine), ruime woon-eetkamer, overdekt terras, 2 slaapkamers met 1 badkamer, trap naar verdieping met: slaapkamer, badkamer-ensuite, ruime open terrassen waar je de hele dag van de zon kunt genieten.

Op verzoek kunnen de éénpersoonsbedden als dubbel bed opgemaakt worden.

Het appartementencomplex beschikt over een tuin met zwembad en een ondergrondse parkeergarage.

Bright Arenal EN

NEW! LUXURY APARTMENT VERY CLOSE TO THE ARENAL BEACH

Apartment 'Bright Arenal' is a new and luxurious duplex penthouse with sea views, very well located just a 2-minutes walk from the sandy beach in Jávea. The apartment has everything you can wish for a fantastic holiday, such as a large covered terrace facing south-west, a spacious living-dining room, a very well equipped new kitchen and 2 outdoor terraces where you can enjoy the sun. There also are 3 bedrooms with 2 bathrooms and the complex has a garden with swimming pool. As everything is new, modern and welcoming we hope you will feel like at home. There is WIFI, smart TV and air conditioning.

On the promenade of the beach you will find shops, market stalls (in the evening) and restaurants where you can eat well for reasonable prices. The swinging chiringuitos (beach bars), supermarkets, places to go out, bakers: everything is within walking distance. A tennis- and padel park and with outdoor swimming pool (where you can swim for free if you take a consumption) is located at the opposite side of the street. You can spend your holidays without a car, but for those who want to come by car there is a private parking space available in the garage of the building.

Distribution (194 m2):

Main floor: entrance hall, kitchen (with ceramic hob, fridge-freezer, dishwasher, microwave, oven, washing machine), spacious living-dining room, large covered terrace, 2 bedrooms (with 2 single beds each), bathroom, staircase

Duplex floor: bedroom with double bed, dressing room, ensuite bathroom and large outdoor terraces where you can enjoy the sun throughout the day.

If desired, the single beds can be made as a double bed.

The complex has a garden with swimming pool and parking spaces.

Sjamanisme

Wat is sjamanisme?

Sjamanisme is een algemene term voor een bepaalde zienswijze van de wereld en het individu. Vandaag de dag wordt het vooral in verband gebracht met specifieke methodes voor genezing. Het is best verwonderlijk dat heel veel mensen nog nooit van sjamanisme hebben gehoord, als je bedenkt dat het al zo´n 35.000 jaar door mensen wordt toegepast. Vooral in het Westen is het de laatste jaren in de vergetelheid geraakt door de opkomende wetenschap en de medische visie die ervan uitgaat dat ziekte louter een cellulaire oorzaak heeft en dat al het onzichtbare niet bestaat. Toch kunnen met deze wetenschap veel ziekten en vooral oorzaken van ziekten niet behandeld worden, die met methodes uit het sjamanisme wel behandeld kunnen worden. Het feit dat deze weg van heling al duizenden jaren (en nog steeds) wordt toegepast, heeft maar één reden: omdat het werkt. Als sjamanisme geen waarde zou hebben, zou het al lang verloren geraakt zijn.

Over de hele wereld zijn er veel verschillende groeperingen geweest met een sjamanistische zienswijze. Opvallend is dat er ondanks onderlinge verschillen een grote overeenkomstige kern is. Het woord ´sjamaan´ komt uit Siberië en betekent: hij(/zij) die weet. Dit weten is geen vorm van kennis die geleerd kan worden. De sjamaan komt op een hele speciale manier iets te weten, namelijk in een andere staat van bewustzijn (sjamanistische trance). Hij gaat naar een andere realiteit waar hij antwoorden kan vinden op vragen, hulp kan krijgen, heling kan bewerkstelligen en zichzelf of anderen beter in de eigen kracht kan zetten. Van oudsher reist de sjamaan naar de wereld van de ´spirits´ om toegang te krijgen tot de kracht van heling en wellness, waarmee hij vervolgens anderen van dienst kan zijn.

Het belangrijkste doel hiervan is het herstellen of in stand houden van de natuurlijke menselijke heelheid of totaalheid: het volledig in zijn kracht staan en toegang hebben tot zijn volle potentieel geeft een mens meer geluk, voorspoed en gezondheid.

Hiervoor heeft de sjamaan diverse mogelijkheden tot zijn beschikking, waaronder reinigingsrituelen, het terughalen van verloren kracht, allerlei vormen van heling van de ziel, speciale raadgevingen, enzovoorts. Een rol die de sjamaan in de geschiedenis altijd gespeeld heeft, is iets dat tegenwoordig erg onderschat wordt, namelijk het assisteren bij het opstijgen van de ziel na het verlaten van het lichaam. Veel zielen blijken na overlijden vast te zitten op weg naar het licht, wat door middel van de behandeling ´psychopomp´(zielstransport) kan worden opgelost.

Sjamanisme kan worden gezien als een Aarde gerichte spiritualiteit. Binnen de sjamanistische visie heeft alles dat leeft een ziel, een ´spirit´. Alle spirits zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid. Door onze huidige levenswijze in het Westen zijn we het contact met de Aarde en de natuur grotendeels verloren. Dit kan een veelvoud aan klachten tot gevolg hebben. Door het contact met de Aarde, de natuur en de spirits om ons heen te versterken, komen we weer in contact met het geheel en ons diepere Zelf. Sjamanisme is in die zin ook een weg van persoonlijke groei.

Sjamaanbehandelingen

Op dit moment is het in Europa nog vrij ongebruikelijk dat iemand voor bepaalde problemen of klachten een sjamaan bezoekt. Toch kan het bijzonder zinvol zijn. Het onvoldoende in je kracht staan of het 'niet-heel zijn' is namelijk de primaire oorzaak van ziekte of zich niet optimaal voelen. Als dit direct hersteld kan worden, is er niets aan de hand. Als het verwaarloosd wordt, kan het probleem zich uitbreiden. In principe gaat aan alle ziekten, zowel lichamelijke als geestelijke, een subtiele verstoring van 'niet-heel zijn' vooraf. Een sjamaanbehandeling kan daarom vrijwel altijd helpen bij herstel. Het wil niet zeggen, dat er geen andere therapie meer nodig is, maar de kans dat die therapie vervolgens aanslaat is veel groter. De weg is dan als het ware vrijgemaakt.

Als de klachten ernstiger zijn, is de kans op genezing groter als op alle niveau´s behandeld wordt: spiritueel, emotioneel, mentaal, energetisch, lichamelijk. Bij lichtere klachten kunnen sjamaanbehandelingen voor heel wonderlijke resultaten zorgen. Veelal zijn klachten na één behandeling voor 80-100% genezen. Hoewel je met allerlei klachten naar een sjamanistisch behandelaar kunt gaan, wordt de klacht niet behandeld op het niveau waar het zich uit. Bijvoorbeeld: hoofdpijn wordt niet lichamelijk behandeld, een depressie wordt niet psychisch behandeld. Er wordt een spirituele diagnose gesteld en op dat niveau wordt behandeld. Door meer in je kracht te komen en je heelheid als mens te vergroten, kan de klacht geheel of gedeeltelijk verdwijnen of een andere therapievorm kan beter aanslaan. Soms is slechts één behandeling genoeg, maar vaak zijn er meerdere sessies nodig . Daarbij gaat het niet alleen om het ondergaan van een behandeling, het is tevens belangrijk wat iemand er zelf verder mee doet.

Hoe ziet een behandeling er in de praktijk uit?

Na een korte anamnese maakt de sjamaan eerst een diagnostische reis naar de wereld van de spirits. Dit kan ook gebeuren zonder dat de hulpvrager aanwezig is, bijvoorbeeld na een telefoongesprek waarin de klacht besproken is. Voor de daadwerkelijke behandeling wordt vervolgens een afspraak gemaakt, afhankelijk van wat er uit de diagnose gekomen is. Tijdens de behandeling wordt over het algemeen weinig of niet gesproken. Wel kan de sjamaan gebruik maken van zijn/haar stem (zang of klank), zijn/haar lichaam (dans of beweging) en/of instrumenten (zoals drum en ratels). De sjamaan is op dat moment de brug tussen de gewone werkelijkheid en de andere (spirit)wereld. Degene die behandeld wordt hoeft zich alleen zo goed mogelijk te ontspannen en zich openstellen voor heling. Na afloop wordt, indien nodig, uitleg gegeven. Soms kan het nodig zijn dat iemand na een behandeling nog een tijdje moet rusten, alvorens het normale leven weer in te gaan. Na twee weken wordt een nieuwe diagnosereis gepland om te kijken of de behandeling een vervolg nodig heeft.

Voor het vinden van antwoorden op bepaalde vragen kan een bezoek aan een sjamaan ook behulpzaam zijn. Met behulp van bepaalde technieken (´direct speak divination´ of ´rock divination´) kan inzicht worden verkregen in de kwestie waar iemand mee zit en meer duidelijkheid over wil hebben.

De behandeling psychopomp (zielstransport) is ook zeer geschikt om bepaalde plaatsen, bijvoorbeeld een huis, te reinigen van een onaangename energie. Hiermee wordt niet alleen de huiseigenaar geholpen, maar ook de vastzittende ziel die nu eindelijk op de plek van bestemming zijn rust kan vinden.

Eerlijkheid en oprechtheid zijn in dit beroep van groot belang. Helaas zijn er altijd mensen die misbruik maken van het vertrouwen van andere mensen en zich voordoen als sjamanistisch behandelaar terwijl ze dat niet zijn. Het kan helpen om als klant te vragen naar de ethiek van de praktijk om de integriteit van de therapeut beter in te schatten. Ook het luisteren naar eigen intuïtie is hierbij van groot belang.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. 

Afstand healing

Aangezien ik in Spanje woon en nog veel mensen uit Nederland ken, wordt me regelmatig gevraagd of ik een healing op afstand wil geven. De ene keer gaat het om kleine blessures, de andere keer om ernstige(re) ziektes of acute situaties. Soms kan healing net dat beetjes extra energie geven dat je nodig hebt om weer terug in balans te komen, soms kan het alleen het genezingsproces ondersteunen. 

Healing op afstand is geen vervanging voor (para)medische hulp, maar geeft energie die je op een positieve manier kunt gebruiken. Het kan helpen bij allerlei ziektes, pijn, spanning, slapeloosheid, enzovoort. De energie wordt vrijblijvend aangeboden en je kunt zelf bepalen wat je er mee wilt doen. Vaak is dat onbewust. Tijdens de healing kan je een gevoel van warmte of koude ervaren, soms tintelingen of een licht gevoel, soms worden pijnklachten (tijdelijk) erger of voel je helemaal niets. Sommige mensen ervaren direct verbetering van de klachten, bij anderen duurt het wat langer, heel soms gebeurt er niets. 

Healingen op afstand kunnen via e-mail worden aangevraagd onder vermelding van volledige naam en achternaam, geboortedatum, woonplaats, korte beschrijving van de klacht(en). Je ontvangt dan gedurende een maand twee keer per week een healing op afstand. Via een bevestigingsmail geef ik aan op welke dagen ik de healing zal geven, zodat je je er op in kunt stellen. De prijs is €30,00 voor een maand (8 healingen). Voor meer acute situaties kan de frequentie uiteraard aangepast worden, bijvoorbeeld naar 1 of 2 keer per dag. 

Extra informatie of advies is mogelijk via e-mail, whatsapp of skype-sessies (tegen vergoeding). 

Villa Bright

VILLA BRIGHT is een mooie, ruime (500m2) en sfeervolle villa gelegen op een zonnige locatie in een luxe urbanisatie van Jávea aan de Costa Blanca in Spanje. Het strand en de zee zijn vanaf de villa binnen 10 minuten te bereiken. Een gezellig huis waar je je direct thuis voelt!

De op het zuiden gelegen villa beschikt over: 6/7 slaapkamers, 5 badkamers, 2 keukens, diverse woonkamers, 2 veranda’s; privé zwembad van 10 x 5 meter met Romeinse trap en zonneterrassen met veel privacy; prachtig uitzicht; recreatieruimte met tafeltennis en cross-trainer; gratis WIFI; vlakbij de golfclub van Jávea; directe verhuur van Nederlandse eigenaren.

Villa Bright heeft 3 verdiepingen:

Middelste verdieping: Entree/kantoortje; overdekt terras; zitkamer met open haard en satelliet t.v.; zonnige eet/zitkamer; hal met trappenhuis; 3 slaapkamers; 2 badkamers (1 ensuite); terras; grote keuken met koel/vriescombinatie, oven, gasfornuis, vaatwasmachine, quooker

Onderste verdieping: Overdekt terras; keuken met eethoek, oven, koel/vriescombinatie, vaatwasser, gasfornuis, waterfilter; zitkamer; grote hal met tafeltennistafel en cross-trainer; 2 slaapkamers met badkamers-en-suite (douche, toilet, wastafel); 1 slaapkamer (7e) zonder vaste deur (met gordijnen)

Bovenste verdieping: Zeer ruime slaapkamer; grote badkamer; terras op het zuiden

Om de villa: Zwembad met zonneterrassen; buitenkeuken met bbq; geheel omheinde tuin; tuin is met hek van zwembad afgesloten, dus veilig voor kleine kinderen; parkeerplaats voor 4 auto’s.

Villa Bright is geschikt voor max. 12 personen, alleen in juli en augustus beschikbaar. 

APPARTEMENT VILLA BRIGHT

Deze gezellige vakantiewoning is de benedenverdieping van Villa Bright, een grote Mediterrane villa gelegen op een zonnige locatie in de heuvels van Jávea. De accomodatie is ruim en heeft een groot overdekt terras met Weber barbecue, een moderne keuken (oven, koel-vriescombinatie, vaatwasser, gasfornuis, magnetron) met eethoek, een zitkamer met sat. tv, een grote hal met tafeltennistafel en cross-trainer, 2 slaapkamers met ensuite badkamers (douche, toilet, wastafel), een extra slaapkamer zonder vaste deur (met gordijnen) en een privé tuin. Ook al wonen wij, de eigenaren van de villa, zelf ook in het huis op een andere verdieping (niet altijd) beschikt u als huurder over veel ruimte en privacy. De vakantiewoning heeft een eigen ingang, beslaat de hele onderste verdieping en grenst direct aan de omheinde tuin. Het woonhuis ligt een verdieping hoger en heeft haar ingang aan de andere kant van de villa. Het op het zuiden geleden zwembad van 10x5 meter ligt qua hoogte tussen het woonhuis en benedenverdieping in en is apart omheind, waardoor het ook voor kleine kinderen zeer veilig is. Het zwembad is privé-eigendom en mag door de gasten onbeperkt gebruikt worden. Het grondstuk is geheel omheind en er is voldoende parkeergelegenheid. Er is gratis WIFI beschikbaar.

U bevindt zich hier: Home Verhuur Villa Bright Villa Bright