Wie ben je?

Er vindt een grote transformatie plaats op aarde. Ik heb het idee dat iedereen dat op één of andere manier wel voelt. Al is het alleen maar het feit dat de tijd zo snel lijkt te gaan. Ik dacht dat ik dat zo voelde omdat ik wat ouder ben, maar ik hoor zelfs kinderen zeggen dat de weken vliegen. Voor je het weet zijn we de kerstboom weer aan het versieren!

Het is ook gewoon niet normaal zo snel als alles verandert. Natuurlijk heeft dat voor een groot deel te maken met de komst van het internet en de mobiele telefoon. Toen wij in 1999 naar Spanje verhuisden was het heel bijzonder dat we konden e-mailen. Ook was er al sprake van dat we ooit over de computer zouden kunnen bellen en tegelijkertijd elkaar zouden kunnen zien. We konden het ons nog niet voorstellen, maar het werd voorspeld. Wat een uitkomst is Skypen nu voor alle families en vrienden die ver van elkaar wonen! Ik denk vaak aan de mensen geëmigreerd zijn voor het mobiele tijdperk. Dat waren nog eens andere tijden! En het is helemaal nog niet zo lang geleden.

Hoe snel ons bewustzijn groeit zie je ook terug in hoe we onszelf ervaren. Er is een vraag die ik regelmatig voorleg aan mensen. Misschien wil je het ook eens proberen? Sluit je ogen en adem 3 keer diep in en uit. Stel jezelf dan de vraag: ¨Wie of wat ben ik?¨ Herhaal die vraag en paar keer, wees stil en neem waar wat je voelt. Het is leuk als je het nu direct doet, zonder eerst verder te lezen. Ik ben benieuwd wat je antwoord is.

Als ik deze vraag vroeger aan iemand voorlegde, was het antwoord meestal in de trend van: ¨Een man, een vrouw, een lichaam, ik ben moeder, ik ben Jan (dus een naam), ik ben een dromer (dus een eigenschap of een beroep).¨ Het antwoord was dus eigenlijk een soort definitie van iets waarmee iemand zich op dat moment het meest verbonden voelde. Het is geen fout antwoord, maar er is meer. Er zit iets achter. En tegenwoordig gaan veel mensen direct of veel sneller naar dat gevoel dat erachter zit. Ik krijg nu meestal antwoorden als: ¨Ik ben energie, een bewustzijnsveld, liefde, vrede¨. Bijzonder, vind je niet? Als je het de eerste keer niet gevoeld hebt, probeer het dan nog eens. Kan je het stille bewustzijn waarnemen? Dat is de basis van wie je bent.

U bevindt zich hier: Home BLOG Wie ben je?